De Paardenschool - sociaal emotioneel 

De Paardenschool - sociaal emotioneel is bedoeld voor kinderen en jongeren die op dit gebied wel wat hulp kunnen gebruiken. Thema's waaraan gewerkt kan worden zijn o.a.: pesten, communicatie, grenzen aangeven, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, faalangst en 'Wie ben ik?'. 

Spelenderwijs en afgestemd op de leeftijd van jouw kind gaan we met de paarden aan de slag met wat er moeilijk gevonden wordt. Tijdens een traject gaan we eerst elkaar leren kennen en werken we aan vertrouwen. Vanuit deze basis gaan we aan de slag. Dus als jouw kind wel wat hulp kunt gebruiken, dan zijn jullie van harte welkom. 

We starten met een kennismakingsgesprek samen met ouder(s)/verzorger(s). Dan krijg je ook een rondleiding over het terrein. Daarna volgt een offerte met een voorstel voor het traject afhankelijk van het thema waarmee we aan de slag gaan. De sessies vinden voornamelijk plaats met het paard. Er kan ook een combinatie gemaakt worden van een individueel traject en een groepstraining, afhankelijk van het thema waarmee een kind of jongere komt bij Paard en Bloei.

Als jouw kind een individueel traject heeft bij Paard en Bloei, dan is er ook een sessie voor de ouder(s) / verzorger(s). Juist omdat je als ouder/verzorger veel invloed hebt op je kind is het belangrijk om ook een sessie te ervaren. Dan wordt je als ouder/verzorger je ook bewuster van wat jij uitstraalt en waar je er tegenaan loopt

Als je een individueel traject wilt boeken of meer informatie wilt, neem dan contact op met Joyce Donkers-Staal.