De Paardenschool - voor jou  

Wat leuk dat je een kijkje neemt bij de Paardenschool van Paard en Bloei. Deze pagina is speciaal voor jou, want het draait tenslotte om jou! Je bent hier vast niet zonder reden terecht gekomen. Misschien zijn er zijn dingen die je lastig vindt waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken, bijvoorbeeld met leren, dingen op school, hoe je met anderen omgaat of hoe ze met jou omgaan, hoe je je voelt, als je vaak een vol hoofd hebt of misschien is er nog iets anders. Ook kan je hier terecht als je erg verdrietig of boos bent, omdat er bijvoorbeeld iemand is overleden of als je ouders gescheiden zijn. Een heel belangrijke 'regel' is dat alles er mag zijn bij Paard en Bloei, ook je boosheid, verdriet, je humor en je gekke dingen. Jij mag er zijn! De Paardenschool is er voor alle kinderen en jongeren. Hieronder wordt kort uitgelegd wat je allemaal kunt doen bij Paard en Bloei. 

Hoe gaan we aan de slag als je een sessie hebt? 

Van te voren hebben we al een gesprek gehad over wat jij lastig vindt. Tijdens de sessie gaan we daar in kleine stapjes mee bezig. Samen met de paarden en soms ook met creatieve opdrachten ga je werken aan je doel(en). Je gaat vooral dingen doen, zoals opdrachten en spelletjes. Daarover praten we dan tijdens de sessie. Hoe dat voor jou is, wat je lastig vindt, maar ook wat al goed gaat, wat je leuk vindt om te doen, wat jouw talenten zijn. Op die manier leer je jezelf steeds beter kennen. Hoe leuk is dat! Aan het eind van een traject mag je laten zien wat je allemaal geleerd hebt aan je ouder(s)/verzorger(s). Elke sessie duurt een uur.

Wat gaan we doen als je in rouw bent? 

In rouw ben je bijvoorbeeld als er iemand is overleden of als je ouders gescheiden zijn, maar ook om andere dingen zoals een verhuizing of het verlies van iets wat heel belangrijk voor je was. Je kunt je dan heel verdrietig of boos voelen, maar je kunt ook niks voelen. Soms kan het zijn dat je hier hulp bij nodig hebt, omdat andere mensen of jijzelf merken dat het toch niet zo goed met je gaat. Dan kun je bij Paard en Bloei met de paarden, met creatieve opdrachten of met allebei hiermee bezig. Tijdens een kennismakingsgesprek maken we hier dan afspraken over. Tijdens een sessie met de paarden krijg je opdrachten en kunnen we over dingen praten. Ook als het je nog niet lukt om te praten is het fijn om bij de paarden te zijn en opdrachten met ze te doen. Paarden bieden ook troost door ze lekker te aaien, te poetsen en door gewoon bij ze te zijn. Als we met creatieve opdrachten aan de slag gaan kan jij je handen gebruiken om iets te maken wat jou gaat helpen in je rouw. Voor iedereen is dit verschillend. Elke sessie duurt een uur.

Wat gaan we doen tijdens een sessie als je moeite hebt met leren? 

Vooraf hebben we samen al een gesprek gehad over wat je doel(en) zijn. Tijdens de sessie gaan we met spelletjes en korte opdrachten samen met een pony of paard aan jouw doel(en) werken. Dit is voor iedereen verschillend. Maar je bent bijna altijd in actie, want juist de combinatie van bewegen en leren is heel goed. Je kunt je dan beter concentreren en je leert dan 'makkelijker' en vaak zonder dat je het door hebt. Het kan ook zijn dat je meer kinderen kent die hetzelfde probleem hebben met leren, bijvoorbeeld de tafels. Dan kunnen jullie in een groepje aan de slag. Elke sessie duurt een uur.

Ik wil wel eens een kijkje nemen!

Wil je graag eens komen kennismaken, dan ben je van harte welkom om samen met iemand van je gezin of een vriend of vriendin langs te komen. Maak dan wel eerst even een afspraak. Ook zijn er informatiebijeenkomsten waar je samen langs kunt komen en elk jaar wordt er een open dag georganiseerd met allerlei activiteiten.