Individuele rouwbegeleiding

Als je wereld op zijn kop staat door het overlijden van jouw kindje, dan zijn wij (de paarden, de natuur en ik) er om je te helpen. Je hebt de eerste stap gezet voor hulp door op onderzoek uit te gaan, want zoals het nu gaat werkt het niet langer voor je. Of het nu kort geleden is of al langer geleden dat jouw kind is overleden, het verdriet en de rauwe pijn om dit verlies kan je overspoelen en belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Je bekende patronen en werkwijze belemmeren je in het dagelijks leven en in het rouwen om het overlijden van jouw kind. Samen gaan we kijken waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. We gaan samen onderzoeken hoe we het  verlies van jouw kind kunnen verweven in je leven. Hoe je ook de liefde voor jouw kind vorm kunt geven. De antwoorden die je zoekt liggen in jezelf opgeslagen. Samen gaan we ontdekken wat die antwoorden voor jou zijn. Ik loop met je mee in dit proces en ben er voor jou. In jouw tempo gaan we van overleven naar leven met het verlies van en de liefde voor je kind. 

Individuele rouwbegeleiding bij Paard en Bloei ziet er als volgt uit. 

We starten met een kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en om te onderzoeken waar jij hulp bij nodig hebt. Tevens leg ik je dan uit welke mogelijkheden er zijn in de begeleiding. Hierbij kun je denken aan wel of geen sessies met de paarden, creatieve werkvormen, in de natuur aan de slag of een combinatie van dit alles. Hierdoor kunnen we samen aan de slag met jouw hulpvraag. Ook kunnen we een praktische vertaalslag maken naar jouw privéleven en/of werk.

Na het kennismakingsgesprek beslissen we of we samen met elkaar verder gaan. Een belangrijke voorwaarde om met elkaar een diep en intens proces aan te gaan. Bij een wederzijdse ja maken we een afspraak voor de eerste sessie. De kosten van het kennismakingsgesprek worden met de eerste sessie verrekend.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen en benaderingen. Ik stem af wat er op dat moment speelt in jouw proces. Hierbij sluit ik aan met de paarden, de natuur, de dieren om ons heen, systemisch werk, lichaamswerk en creatieve werkvormen. We werken veel buiten, maar we zullen ook deels in de praktijkruimte aan de slag gaan met jouw rouwproces. Wat we doen tijdens de sessie staat niet vooraf vast, want ik tune in op wat er op dat moment bij jou speelt.

Voor meer informatie of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met Joyce Donkers-Staal via het contactformulier of stuur een mail naar info@paardenbloei.nl. Telefonisch kun je me bereiken via 06-11231445.