Vrouw in rouw

Jij bent je kindje verloren. Jouw kind waar je zo naar hebt uitgekeken, waar je zo naar hebt verlangd. De wereld stond op zijn kop toen dit gebeurde. Jij hebt jouw eigen unieke verhaal met dit grootse verlies. Tijd om het verhaal van jou en je kind te delen met andere vrouwen die ook hun kindje zijn verloren. Met elkaar gaan we deze reis maken, zodat jij diepgaand de verbinding met jouw kind kunt gaan voelen met alles wat daarbij komt kijken; verlangen, verlies, verdriet, trots, liefde, rauwe pijn en nog veel meer. We kijken naar wat was, wat is en wat komt. 

Deze unieke innerlijke reis is geschikt voor jou als jouw kind is overleden tijdens de zwangerschap, bevalling of in de eerste periode na de bevalling. Wellicht herken je één van de volgende dingen waar jij mee worstelt. Dit kan zijn met het verder leven na dit grote verlies of als je het gevoel hebt afzijdig te staan in het leven, als je (over)bezorgd bent t.o.v. je andere kinderen, als je het gevoel hebt dat je niks voelt of op slot zit wat betreft je emoties, als je niet over je kind kunt praten zonder dat je overspoeld raakt door emoties, als er andere verlieservaringen raken aan het verlies van en verdriet om jouw overleden kind, als je niet alleen maar verdriet wilt voelen voor je kind, maar vooral liefde, als je het gevoel hebt dat je jezelf bent kwijtgeraakt door het verlies van jouw kind, als je verlangt naar rust, als je die rauwe pijn om wilt zetten naar liefde voor je kind of als je er helemaal klaar mee bent om je zo verrot te voelen dan is deze reis zeker iets voor jou.

In 10 bijeenkomsten ga je met elkaar delen, je verhaal vertellen, met de liefde voor je kind bezig, het verdriet erkennen, je kind erkennen. Thema's die aan bod komen zijn; Welkom heten versus terugtrekken, hechten versus onthechten, intimiteit en seksualiteit versus intimiteit vermijden, afscheid nemen versus vastklampen, rouwen versus gestolde rouw, betekenis geven versus zinloosheid ervaren, Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wie is mijn kind? gevoelens en overlevingsmechanismen, ontmoeten, erkennen, herkennen, verkennen en verbinden. In een jaar rond reizen met elkaar betekent dat we veel aanraken met elkaar en dat dit veel teweegbrengt bij en in jou. In een veilige bedding middenin de natuur is er ruimte voor jou en jouw verlies.

We maken gebruik van het ritme van de natuur, de paarden, creatieve werkvormen, lichaamswerk, systemisch werk en meditatie om het verlies van je kind te verweven in je leven. Psycho-educatie, groepsoefeningen, individuele opdrachten, momenten van stilte en er zijn wisselen elkaar af. We maken gebruik van muzen en wat de natuur ons te bieden heeft. In een kleine groep van maximaal zes vrouwen deel je jouw verhaal en dat van jouw kind. Wees welkom om deel uit te maken van deze bijzondere groep vrouwen. 

De kosten van deze reis zijn € 1350. Deze innerlijke reis start in januari 2024 en zal plaatsvinden op dinsdagen verspreid over geheel 2024 buiten de schoolvakanties om. De voorlopige data zijn: 9 januari, 6 februari, 5 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december. 

Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden, neem contact op met Joyce Donkers-Staal via het contactformulier of stuur een mail naar info@paardenbloei.nlTelefonisch ben ik bereikbaar via 06-11231445.